Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den Enda Tron

Bryr mig inte om hudfärg.
Alla har samma benmärg.
Struntar blankt i religion,
för mig är kärlek enda tron.

Jag lägger inte någon vikt,
vid köttets yta eller skikt.
Jag bryr mig ej om böjelser,
så trött på dess förföljelser.

Makt och status skyr jag för
och de som andra illa gör!
För mig är varje själ unik,
om den är fattig eller rik...

Något som jag bryr mig om,
är kärleken som finns inom.
Saknas den, vad hjälper då
om man önskar himlen nå?

Varsamhet mot vår natur,
omfattar även alla djur.
Det är det jag bryr mig om,
vi lär oss det så småningom.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2021-05-14 16:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP