Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikt utifrån 23e psalmen i Bibeln


När Herren är min herde

När Herren är min herde,
fattas mig ingenting,
jag slipper som en jagad hund,
springa runt omkring,
Jaga efter damm och spill,
bara tänka på det jag vill,
märker inte att oljan tas fram
för att smörja mig till yttre tjänst,
tänker bara på hur jag kan hålla mig främst,
jagar bara efter banaliteter,
det fräter i mig som eter,
Jag måste påminna mig att
Gud är mitt allt,
Ger mig ny styrka när det
blåser kallt,
För mig till gröna ängar och
dukar ett bord,
Herden vaktar så kärleksfullt
sin fårahjord,
när vi irrar oss bort i sprickor och prång,
när klipporna är kala och dagen är lång.
När kroppen tar slut och sinnet dväljs i dyn,
rinner bägaren av Guds heliga ande ner från skyn,
Godhet och nåd följer med på vår väg
när vi ska börja skörda mogen säd
Kärlek, glädje, frid,
nåd så himmelsvid,
Gröna ängar och
bägare som flödar över,
jag har allt jag behöver,
jag följs av godhet och nåd så full,
allt för Herrens namns skull




Fri vers av Klipparen
Läst 117 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-14 16:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Amen!
2021-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Klipparen