Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigarna av Oden

Födda bland bergen av nord
De täckta av det frysande vattnet
Vi var
De kyliga vindarna av vintern omfamnade oss
Deras kalla armar kramade våra klena kroppar
Innan våra mödrar
Gav oss värmen vi krävde
Innan födseln våra öden har bestämts
Att bli krigare av Oden den Allmäktige
Och med vår födsel
Det första steget att bli Hans bäste
Har tagits
Vår barndom inget än jordbruk
Och träning
Ingen villa, ingen klagan, lite mat som belöning
Våra spel och lekar lär oss
Krigets konst
Vår kamp för överlevnad
Under perioder av den hänsynslösa kalla
Endast en annan test
Av vår värde
Härdar våra kroppar och sinnen
För framtiden
Som krigare av Oden den Allsmäktige

Vuxna vi är nu
De få som överlevde
Den grymma barndomen
Kom loss ur fingrarna
Av den kalla döden
Uppvuxna till de utmärktaste
Bland Odens skapelser
Våra kroppar och viljor
Redo att bevisa till Den Allsmäktige
Vår lojalitet och mod
Redo att gå med Hans sida
Våra svärd, sköldar, hjälmar och yxor
Lastad på våra skeppar
Sjödrakarna
Redo för färjan
Till den gyllene staden av imperiet
För att strida
För den kristna kejsaren
Som hans elitvakter

Vi målar våra svärd och yxor
Röd med blod
Människans livskraft
Från öknen
Följeslagarna av profeten
Kämpar i namnet
Av deras gud
Deras svarta former
Sveper genom sanden
Likt en mörk storm
Redo att göra strid med oss
Värdiga soldater de är
Men vi vägrar ge in
Ty vi är krigarna av kejsaren
Och Oden den Allsmäktige
Krig är i vårt blod
Kokar i ivrighet
Genom våra liv
Har vi varit redo för denna dag
Av ära
Vi marscherar framåt
Mot stormen
Vår färd mot Valhalla
Snart till en ende

Vi står på den heta sanden
Medan våra fiender ligger på den
Deras livskraft lämnar deras kroppar
Skapar röda floder
På detta vattenlösa land
De kämpade deras hårdaste
Tjänade vår respekt
Men kraften av bärsärkraseriet
De stod ingen chans emot
Men vår seger
Icke utan kostnad
Många av våra bröder ligger fallna
För att aldrig resa upp igen
De är nu i Valhalla
Sitter vid sidan
Av Oden den Allsmäktige
Redo att kämpa sida vid sida med honom
När dagen kommer
Av världens slut
Den sista striden
Mellan gott och ont
Deras färd tillslut till en ende
Men vi sörjer icke
Ty vi kommer att möta de igen
En dag
Och när vi gör det
VI kommer att fira denna ärorika seger
I tusen och tusen år
Att komma
Och våra dåd
Ska bli sjungna och berättad om
För framtida generationer
Och vi kommer att bli ihågkomna
För all evighet
Som krigarna av Oden den Allsmäktige




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 29 gånger
Publicerad 2021-05-14 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP