Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en dansande pirat


med pistage mustasch,

ärtig hatt och en

sablars jävla snabel

laddad med gubbsnytskott- han

har en vågad look

med saltstänkta paltor på

en paltstänkt kanonkula,

fasansfulla lingonläppar

å stinkande andedräkt- han

sveper jorden runt

på rysliga radiovågor,

skrikandes "ODÅGOR!"

med stänkande andedräkt dränkt

i skrockande skratt som

fastnat i caps lock- HARR

HARR HARR HARR,

han äter bara HARR

som simmar i ett kar

YARR YARR YARR

på skutan kallad Scar men

i hans tångruskor till skägg

fastnar månget ruttet ägg när

han seglar haven runt

och stångar valfångare

å pensionerar Kapten Crooks

föråldrade atlantångare- nu

bordar han Crooks skepp och

dansar en kvick stepp,

avslutar med "EN GARDE,

FÖRBENADE BASTARD",

Crook skvätter till i tretti piruetter,

svingar klingan sin och ansätter- nu

fäktas de HÖGT ÖVER HAVET:

"Vem är du?"

"VEM ÄR JAG?!"

utfall och parader,

det svänger så det skvätter i spat men

just då öppnar morsan dörrn med

brokiga svordommar och

plaskande steg tills piraten

lättar ankar från karet

och plötsligt svävar ruggigt liten

"MORSAN DET VAR BÄSTA BITEN"

 

 

 




Fri vers av 100apor
Läst 121 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-11 13:15



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Redan "pistage mustasch" är genialiskt stiligt! Även "paltstänkt" i relation till raden innan...

Sedan paraderar det på, tang(ent)erar gammal schlager. Tillråge på allt gives en oväntad upplösning /ihopknytning av sammanhanget.
2021-07-20

  Nanna X
Vilket drag säger jag bara. Pirates of the Caribbean släng er i väggen liksom ; )
2021-07-11

    Lena Söderkvist VIP
Fantasins värld, visst är den underbar. Gott skratt du bjuder på.
2021-07-11
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano