Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under Ytan

 

Ibland dyker det upp

när jag dyker ner

i sinnet

 

Den allomfattande sagan

om vem jag tror mig vara

och kanske varit

 

Sedan jag blev till

i en kärleksakt

för 69 år sedan

 

Jag dyker

och dyker omigen

utan att nå botten

 

Långt därnere

är det dyigt

och svårt att se

 

Ett brummande ljuder

som ljudet

från en transformator

 

Tränger in i mig

Får mitt inre att vibrera

 

Mer och mer allteftersom djupet tilltar

Kanske är det en varning

för att jag inte skulle orka med det som finns där

 

I samma stund återvänder jag till ytan

 

Efteråt känns det som om mina tankar

hade händerna på något

som jag inte kunde gripa eller omfatta

 

Något som kanske inte kan förstås med tanken

 

Bara erinras

 

Sedan jag ruskat av mig olusten

lugnar sinnet ner sig

och friden lägrar sig över mig

 




Fri vers av Mats VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-15 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP