Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En komtemplation över Rom.8:33.


Vem vill anklaga oss?


Detta liv är kalt och kallt
och jag är gammal
och trött på falska budskap.
Måste vi för alltid
göra vår historia
i detta kalla land?
Vem kommer att anklaga oss
om vi väljer att "drömma" -
att överta en redan färdig värld?
Att sitta framför en eld
som värmer och inte fråga
vem som anlade den,
eller vad som brinner.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 201 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-05-15 14:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2021-08-07

  WyS VIP
Gillar bilden på fågelperspektivet!
2021-05-15

  Ulf Carlsson VIP
Fint formulerad eftertanke i en samvetsstrid tid!
Kan möjligen läsas som en reaktion mot Thunbergs uppmaning till aktivism i klimatkrisen.
En kristens dilemma är denna ständiga paradox mellan tro och gärning. Att "drömma" är dock ett nödvändigt komplement till verklighetens olika besvär, som ändå inte kan tigas ihjäl utan åtgärdas med Guds hjälp.

2021-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen