Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi finns, visst, en känd en...


Kalmariten på "Vågen" va´...

Den morgon när du föddes
då tänkte Gud på mig
den afton när vi möttes
då sjöng allt inom mig!
För Lasse Kalmariten
som flydde från sin Äng
från Sagohus vid Sundet
till Götet för en sväng...

Kalmariten!

O Lasse, Kalmariten
o säg vad vi gör...
Vi fann varann i dansen
med armar om varann...
Jag sådde någon fråga
och röda hågen brann
jag glad jag detta våga
ifall du sen försvann...

Kalmariten!

Oh Lasse. Kalmariten
jag dansar som i rus
till Taubens bästa tango
På "Vågen" dansens hus...
Oh Lasse, Kalmariten
nu dansen slutar snart
har du kommit på nå´t svar..
- Ja träff blir av! Så klart!

Kalmariten på "Vågen" va´,
Kalmariten!






Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-16 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt