Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apostlagärningarna 17:28


GUD OCH MÄNNISKA

Det är i "Gud" vi allesamman rör oss
och därför är vi alla syskon, släkt
med Människan, som valde att bli knäckt
för att få visa sig gudomlig för oss.

Den sanningen skall göra alla fria;
det är i Gud vi lever och är till.
Och den som varken tror det eller vill
får lita till en annan profetia.

Gud rörde sig som Jesus, snickarsonen.
Vi är i Gud, vår innersta essens.
Gud är vårt djup, vår sanna existens.

Om än på ytan kyliga som månen,
så är det i vårt inre som det bränns.
Det är i Gud som allting finns. Det känns!










Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-19 19:30



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Baruch Spinoza?
2021-05-19

  Monica Lindgren
Vackert innehåll och vacker form! (Har beställt Alf Henrikssons bok!)
2021-05-19

  Niliboy
Valde att bli knäckt? Om Gud med distans?
2021-05-19

  Staffan Nilsson

Sympatiserar av hela mitt hjärta.
Utan att blanda in gudar; blott vetskapen att arten homo sapiens antar skiftande skepnader som inte gör våld på vad människa "egentligen" är.
Bilden är vacker!
För mig tillhör den dåtiden. Icke desto mindre vacker och njutbar och som vanligt snyggt gestaltad.

2021-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP