Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iran lovar att stödja Hamas i kampen mot Israel.

Iran lovar att stödja Hamas i kampen mot Israel Iran har lovat den palestinska rörelsen Hamas sitt stöd i kampen mot Israel i Gazakonflikten, informerar dpa på söndag, enligt agerpres. "I ett telefonsamtal på lördag med Hamas-ledaren Ismail Haniyeh, befälhavaren för al-Quds-brigaden för revolutionens vakter, den iranska generalen Esmail Qa'ani, försäkrade Hamas om sitt fulla stöd, rapporterade iranska statsmedia." Haniyeh tackade Iran för sitt stöd och enligt al-Alams nyhetskanal att kampen mot Israel inte bara är Hamas utan hela den islamiska världen. Den islamistiska rörelsen Hamas, som har kontroll över Gazaremsan, klassificeras som en terroristorganisation av EU och andra stater. Tidigare avbröt den iranska utrikesministern kort ett besök i Österrike, planerat till lördag, efter att den österrikiska regeringen hissade den israeliska flaggan på sina byggnader. Huvudämnet för mötet skulle ha varit de pågående förhandlingarna i Wien för återupplivandet av 2015 års internationella kärnkraftsavtal med Iran. Iran ser sin främsta fiende som Israel och stöder motisraeliska motståndsgrupper, inklusive Hamas och Islamisk Jihad i Gaza, liksom Hizbollah-milisen i södra Libanon. Den här veckan fördömde hela den iranska ledningen kraftigt Israels brutala och grymma brott mot palestinierna. Kung Abdullah II av Jordanien fruktar Israels attityd "gynnar extremism" Iran är dock fortfarande låg i den senaste eskalering av våld mellan israel och palestinier. En anledning till detta kvarhållande är enligt observatörerna kärnkraftsförhandlingarna, som Teheran inte vill äventyra. Huvudfrågan är upphävandet av amerikanska sanktioner som har drabbat Iran allvarligt de senaste två åren.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-16 17:34



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
De här är rena stubiner och krutkaggar det.
2021-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP