Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TRÄTRALL

Denna dag har gått till trall
runt min lilla stuga.
Sågat, skruvat dagen all
med min lilla fruga.
Hon har mätt och pekat ut.
Jag med skruvar i min trut
mot ett golv fått buga.

Impregnerat virke, ja,
under asfaltspappar,
avståndsklossar må man ha,
så det inte glappar
mellan springorna på däck,
inte vara alltför fräck.
så att hustrun schappar!

Trätrall, trätrall, tralala!
Det är melodien,
den som duger lika bra
inom poesien.
Om man har en stadig grund
bliver dikten mera sund
liksom fantasien...
















Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-16 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP