Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration: Inhumana av Lena Staaf


Integration

Låt alla komma i hundratusental
vi har gjort vårt val
det finns massor med klöver
som blivit över
som alla som kommer behöver
Vi är så duktiga på att integrera
så kom gärna hit så vi blir ännu flera
det klarar vi galant
även om det kostar en slant




Övriga genrer (Satir) av Kungskobran VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-16 19:10



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Man kan diskutera vilka som är mer eller mindre behövande. De afghaner/ hazarer som flytt för att de blivit trakasserade och inte fått jobb, tagit sig till Iran där de fått leva som paria, ja, de har försökt hitta ett bättre liv i andra länder. Så har vi alla som flytt från krigets Syrien och Somalia. Är inte de behövande? Så många tusen som drunknat i Medelhavet. Tror inte de gjort den livsfarliga resan om de inte varit desperata. Det vettiga hade varit att kunna söka asyl från sina egna länder (eller grannland om det är krig) och sedan få flyga till sitt asylland. Då slapp de smugglare och livsfarlig resa.
2021-05-17

  Öknens Ros VIP
Vem minns inte 2015 och vad det fick för följder? Det är smugglarna som ska klämmas åt, de tjänar grova pengar på flyktingar. De målar ut Sverige som ett paradis där man kan leva på bidrag, får gratis sjukvård, fina bostäder m m. Flyktingarna transporterar sig med bussar, tåg, lastbilar, färjor, allt organiserat i förväg. Det är INTE de mest behövande som kommer hit, utan de som har pengar för att betalas för resan. Ofta har många falska identiteter vilket försvårar arbetet för svenska myndigheter.
2021-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP