Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vakna upp, regn på gott och ont!

Regnet kommer så sakteliga närmare och närmare,
molnen ser riktigt välfyllda ut, beredda att spricka upp
och överrösa jordens växter med livgivande vatten.
Regn, en välsignelse för allt och alla, rensar luften, renar den
till fulländning, vattnar växternas rotsystem och ger växtkraften
åter till växter, blommor och träd. Jordens lunga får ny kraft
och vi kan andas in det livgivande syret som är det viktigaste
himmelens skyar och moder jord kan tillgodose oss med.

Men vi måste bli bättre på att ta hand om vår moder jord,
och himmelens skyar...vi har förstört så mycket att
det blir fel, vissa ställen på jorden får för mycket regn
och andra ställen får inget alls fört att vi människor förstör
bland annat ozonlagret och vi skövlar regnskogar, bygger
stora dammar på fel ställen, dränker hela samhällen i vatten
utan tanke på kommande katastrofer för både jorden,
människan, djuren och vår atmosfär, VI MÅSTE VAKNA UPP!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-17 10:57



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Människor skövlar, bränner, bygger utan att tänka på följderna.
2021-05-18
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP