Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min mening har efterfrågats. Här kommer den.


Om senaste Israel-PA konflikten


En av anledningarna till den svenska vänsterns vurm för radikal Islam och inbyggda beröringsskräck för vissa aspekter av judiskhet är deras ständiga propsande för belöning av oförtjänta. Ju mindre förtjänt man är, desto mer förtjänar man, enligt dem. Ju mer illa man gör, desto mer skall man premieras. Åtminstonde skall man ha rejäl rabatt.

Det kan t o m låta lite fromt för en ljum, svenskkyrklig progressiv typ som vanligtvis är teologiskt goofy. Men analogin till människans syndaskuld haltar rejält.

Vi har en grundläggande och avgörande skillnad i synen på rättvisa.

VI räknar vilka som orsakar en konflikt och faktiska, rationella förhållanden i hur konflikten kunnat lösas UTAN raketer och knivningar. DE räknar bomber och döda på bägge sidor EFTER det att den andra sidan har börjat försvara sig. Och ju mer korrupt och illa skött ett land är desto mer förtjänar det bidrag och gåvor. Givet att de är icke-vita och ett plus i kanten om det handlar om islamister.

Att äganderätten till mark och fastighet godtyckligt upplöses och folk fördrivs från sina hem är absolut ett allvarligt övertramp som inte på något vis kan urskuldas. Att som respons på denna problematik låta hundratals raketer regna hejvilt över det ogillade grannskapet är, milt sagt, irrationellt och får givetvis sin konsekvens.

Jag tycker inte att Sverige skall vara med och betala för detta.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Koloristen
Läst 359 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-18 07:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen