Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den brunblå riskerar att skjuta sig själv i foten.


POLITISKT INKORREKT

Det politiskt inkorrekta
formar dagens ideal
och det barnsliga, suspekta,
gäller nu som första val.
Gamla åsiktskorridoren
påstås smalnat under åren
sedan anno dazumal.

Nya etablissemanget
låter sina slagord gå
utan blick till sammanhanget,
varför det har blivit så.
Falska fakta åberopas,
sanna under mattan sopas,
tonen inkorrekt och rå.

Nu göds konspirationens
och förnekelsens idé,
nittitalsgenerationens,
som har "kommit litt på sne".
Vanda vid sin bortskämdhet
vägrar den i bortvändhet
andra att förstå och se.

Det politiskt inkorrekta
ska numera bli korrekt.
Nya vindar ska få fläkta
bort det gamlas andedräkt.
Dagens evangelium
ryms i korridorens rum
men är med den gamla släkt.

_ _ _

Politik skall alltid vara
mindre eller mer korrekt,
men den borde alltid svara
för att sanningen blir väckt,
för att rättvisa och fred
är dess innersta besked
liksom mognad och respekt.










Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-18 15:25



Bookmark and Share


  Briza media
Mycket bra, till ton, rytm och med ett glödande innehåll och engagemang!
2021-05-21

  Jan Widströmer VIP
Lysande!
2021-05-18

  Judas Ekholm VIP
Briljant!
2021-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP