Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slummen

Hela livet har jag bott här
Ett område litet och obetydlig
Existerar under skuggan av den stora staden
Nationens kronjuvel som staden kallas
Men akt, om den stora staden är en lyxvilla
Så är detta område en råtthåla
Där smutsen samlas
Sedan barnsben har jag bott här
Tvingats leva i betongdjungeln
Följa gatans regler
Endast de starka överlever
De svaga föraktas som pesten
Byten som förintas av det hårda gatulivet
Ty här finns det ingen barmhärtighet
Förfallen och döende
Här har kulturen gått mot en våldsam död
Medelmåttligheten härskar här likt en gudakejsare
Värdigheten har sålts ut för nöjets pris
Endast mänsklighetens avskum finner sin närvaro här
Dumpade likt sopor av den styrande hycklarklassen
Och varje år som går
Så sjunker detta område allt mer i
Fördärvets avgrund
Tills en dag den blir
Ett helvete på jorden




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 149 gånger
Publicerad 2021-05-18 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP