Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Kriget i Israel föder monster. En koalition av militära makter för att försvara Palestina


Ingen åtgärd på tre år!

Facebook

 

 

Antalet människor som dödades i Israels attacker på Gazaremsan har ökat till mer än 200. Israel kommer inte att kunna stoppas av "uttalanden och fördömanden" utan av en "försvarsstyrka", ett ämne som för närvarande tas upp av Turkiet i inom ramen för organisationen för islamiskt samarbete.

 

Enligt experter kan muslimska länder sätta ut trupper i Jordanien och Libanon, länder som är hotade och åtgärder kan också vidtas utanför FN. Muslimska länder, såsom Turkiet, Iran, Qatar, Malaysia och Pakistan, skulle bilda en koalitionsstyrka genom att utfärda ett uttalande. Denna koalition skulle försvara både palestinierna och de heliga platserna.

 Israel är ett terroristland, massakern på palestinier fortsätter.

 På bara åtta dagar har antalet dödade i Gazaremsan överstigit 200. Skol-, hälso- och kommunikationsinfrastrukturen har förstörts av tiotusentals ton bomber, och det internationella samfundet ser fram emot de steg som kommer att vidtas. mot Israel.

Även om FN försöker minimera processen genom att fördöma och uppmana till moderering står Turkiets förslag till Organisationen för islamiskt samarbete om att inrätta en "palestinsk försvarsstyrka" i fokus.

 I FN: s regi är det svårt Enligt juridiska experter kräver en sådan resolution FN: s säkerhetsråd. Men antagandet av resolutionen kräver att permanenta medlemmar i FN: s säkerhetsråd (USA, Storbritannien, Frankrike, Kina och Ryssland) röstar enhälligt, till och med en vetorätt räcker för att blockera åtgärden.

 

Eftersom USA använder sin vetorätt mot resolutioner relaterade till Israel verkar det ganska svårt att genomföra denna åtgärd. FN: s resolutioner om Israel kan inte verkställas. Hittills har FN: s säkerhetsråd antagit 10 resolutioner mot Israel, varav 7 är rekommendationer. Tre av dessa resolutioner är bindande. Israel, som ignorerar alla resolutioner, fortsätter både massakrerna och ockupationen. FN: s säkerhetsråd, som skulle sammanträda för att anta diplomatiska, ekonomiska och militära sanktioner, som ansågs extrema, gjorde det inte.

 Ingen åtgärd på tre år

 

De hade också tidigare antagit en resolution mot Israel om behovet av att försvara det palestinska folket. FN: s generalförsamling antog den 16 juni 2018 en resolution med omröstning av 126 länder för försvaret av Palestin.

Denna resolution förkastades av åtta länder och främst av USA. I denna resolution föreskrevs palestiniernas internationella försvar, kopplat till Israels brott, och skickade en färdplan till Israel. I resolutionen uppmanades Israel att avsluta sin aggressiva politik, och det fanns också åtgärder för att införa de nödvändiga mekanismerna för de begångna brotten. Men även denna resolution antogs inte på grund av USA: s veto. Under de tre åren sedan resolutionen har inga steg tagits för att försvara palestinierna och Israel har fortsatt sin förstörelse med ännu större kraft;
Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-19 09:49Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
"Det palestinska barnet som bara kan ett ord på engelska: bombning. ”Det finns ingen mer oskuld i Gaza.” De gjorde ingenting annat än att döda dem. Bombningen var precis bredvid oss ??och vi var rädda för vi är barn. Detta är inte Eid. "
2021-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP