Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet kan vara skört som glas

 

 

 

Livet kan vara skört som glas

vid ovarsam hantering
uppstår sprickor
ibland går det sönder

mitt glas har många lagningar

det saknas några skärvor
men är vackert i sin helhet

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2021-05-19 09:53



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Ditt glas
lyser
klart
rent

transformerar

Liv-full-het


Tack!
2021-05-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina metaforer om livet, det vi har, med både glädje och sorg.
2021-05-20

  Peter G VIP
En målande bild av livets bräcklighet!

Fin och tänkvärd dikt!
2021-05-20

  Margit Grell
Fin bild om vikten av att kunna förnimma helheten trots livets ’lagningar.’
2021-05-19

  Monica Lindgren
Mycket fin liknelse! Läste i natt dikter av Louise Glück, nobelpristagaren. Din dikt påminner lite om hennes poesi. Hon använder sig ofta av liknelser och skriver fri vers.
2021-05-19

    ADI Nehlin
Fint om livets bräcklighet
2021-05-19

  bibbi ahrnstedt
Ja så kan det vara, många erfar nog detta
2021-05-19

  Eva Helene VIP
Så klokt tänkt och fint formulerat!
2021-05-19

  Gunnel Eriksson VIP
Det gäller att se helheten
Ännu en klok "livsdikt"
2021-05-19

  ULJO
Vackerheten i livet växer i takt med tiden.
2021-05-19

  Niliboy
Värst är det i disk å matlagning! Då händer det lätt.....
2021-05-19

  Blomma-Stjärna VIP
en berättelse om djupaste smärta -

skärvor saknas - men kärleken till livet och dem man älskar ger en större förmåga att se till helheten

en stor skönhet avslöjas, man ser sig som deltagare i livsprocesser som verkar för läkning och ny blomstring
2021-05-19

  Lottie Ålhed VIP
Det är helheten som är betydelsefull.
2021-05-19

  Öknens Ros VIP
I livet prövas man ibland till det yttersta.
2021-05-19

  Olof Lagerhorn VIP
En vacker bild, transparent som
som livet självt.
2021-05-19

  Maria Sundelin VIP
Mosaik kan vara väldigt vackert
Kramar
2021-05-19

  Feliaxel VIP
Mycket träffande beskrivning av livet
2021-05-19

  Kungskobran VIP
En spricka i glaset
efter kalaset
med det får man stå ut
livet är inte slut
2021-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP