Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


jag skulle


Papperssvalor


Jag skulle frågat mer
bråkat mer
varit mer envis

Möjligtvis
hade jag då fått veta mer
om allt som inte sas

om det som var självklart
för er andra
men som jag fick lista mig till

och lyssna mellan raderna
i samtalen
som inte var menade
att jag skulle höra

Nu är alla borta
som jag kunde frågat
så nu spelar det ingen roll
att jag bråkar

svaren tog ni med er

Mina outtalade frågor
ekar stumt tillbaka
som tomma

papperssvalor




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-05-19 12:06



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Älskar ditt perfekta sätt att använda vårt språk! Mycket fin dikt, som jag, tyvärr, känner igen mig i! Varför frågar man inte mer, medan tid är? Förmodligen därför att man - på yngre människors vis - är alltför upptagen av sig själv!
2021-05-24

  Peter G VIP
En fin dikt med hög igenkänningsfaktor! i alla fall hos mig. och inte kan man backa bandet, man får hitta andra vägar att få sinnesro kring detta.
2021-05-20

  Cikoria Blå VIP
Känns igen.
2021-05-19
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP