Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alls ingenting

 

ett steg till

för jämnvikt skull

 

en tankepust

ur vindens vrå

står för mig plötsligt

synrandens distans

ett enda ögonblick

när evigheten far förbi

 

innesluten

i min mörkermån

når nuet bortom

himlars uppenbarelse i blått

fast sommaravlade augustiflyn

svärmar vitt omkring

där nånstans får jag

en skymt av skaparen på håll

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 127 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-19 14:52



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten känns som en lugn promenad i sommarkvällen, i ljuset flygfän även. Läsaren här försöker inte förstå texten i överkurs, utan sätter den bara i upplevelsen av blommor o kärleken till ordet.
2021-05-19

  bohemen VIP
Javisst, skapelsen är så enorm just nu.
2021-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg