Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi har en gemensam grund

Vi har en grundkonstitution
alla och envar
en egen röst
ett namn vi lystrar till
en känsla av samvete
alla
har vi något eget att värna
en framtid att önska
så långt är allt gott och väl
men inte alla folk
har fått
sig till del
en säker grund
att stå på

när folk
jagas bort
från möjligheten
att bilda hem
skadas de
men också vårt gemensamma hjärta
far illa
när orätt skipas

det måste inte vara
något grundläggande fel på oss
vi kan förändra oss
hitta lösningar
till det vi intuitivt förstår
det är inte rent spel
att ta ifrån människor deras hem

hur kan vi försvara skott och bomber
in i baracker och skjul
vill vi gå till historien som så alienerad
att vi tillät oss se på
när man täppte till munnen
på dem som skrek för sitt liv

hur kan vi anse dem trovärdiga
som kan tillåta
militären att binda
nävar som knyts i försvar

till och med ett litet barn vet
att räcka ut handen och säga förlåt
till någon som hon i vrede tryckt ned

och vi som fortsätter se på sparkar och slag
som drabbar dem som redan ligger ned
vill vi i samma andetag kalla oss oskyldiga?




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-05-19 15:04



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Du har rätt. Likgiltigheten dödar den också.
2021-06-02

    ej medlem längre
Älskar den här textens hjärta! En vacker dikt och en brandfackla som verkligen behövs!
2021-05-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra och tänkvärt diktar du om dagens värld, som inte är en plats för alla. Alla dessa krig där oskyldiga får lida, för makten som synes så dyrbar. Medkänsla är en stor sak med liten kostnad. Den behöver vi ge av.
2021-05-20

  AiA Maria den fria

Från djupet av mitt hjärta tack för att du ger utsatta medmänniskor en röst!

I mig är det sant att det vi väljer att göra mot en medmänniska gör vi mot oss själva...

Medkänsla är svaret så som du här så berörande sätter ord på!

Tack!

<3<3<3
2021-05-20

  Kungskobran VIP
Varför måste dessa maktlystna män kriga. De kan väl göra upp i kampsporter om de så gärna vill slåss.
2021-05-19

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text att läsa och fundera på!
2021-05-19

  ULJO
Berörande skrivet
2021-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP