Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nebraska, April 1945.


På norra sidan av slätten


Jordmånen var svart av bränder
längs norra sidan av slätten.
Häst- och oxlagen hade ingenting
att äta förutom glesa fläckar.
Indianerna anlade bränderna
för att förbereda sig för värmen.
Landet blev ett brinnande avsnitt
av skalperad gammal växtlighet,
men också rengöring och catering
för den nya säsongen.
Präriens bomullsträ grönskade lätt,
men allt grönt skars ned för foder.
Djuren försenade ruljansen
slarvigt långsamt med sin hunger.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-19 17:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen