Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädet

Å se trädets mäktiga form
Vuxit från den låga jorden
Och upp mot den blåa himlen
Där den kan röra på de mjuka molnen
Dennes vilda grenar fyllda med blad
Gröna som naturen älskar högt
Sprider det färg som tillfredsställer sinnet mest
Breder sig och formar en mäktig krona
Värdig växtrikets konung
Dennes hållning tjockt och robust
En rustning av bark omger den
Starkt nog att stå emot
Stormens vildaste slag
Rötter som har erövrat jorden
Spridit sig likt snarlika ormar
Förklarat den jordiga marken och dennes rikedom
Ägodelar tillhörande växtrikets konung
En konung men akt en samtida tjänare
Renar luften så att alla jordens varelser
Kan få njuta va dennes ljuva, friskande smak
En symbol har växtrikets konung blivit
Bevis på att även den minsta skapelsen
Kan resa sig för att erövra det oändliga




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2021-05-19 20:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP