Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Religionens galenskap

De kallar det fridens ideal
Men jag ser den enbart sprida krig och förföljelse
De säger att den ska göra oss fria
Men jag ser den enbart förslava människor
Tvingar de att leva i ett spirituellt fångenskap
De säger att den ska göra oss odödliga
Men jag ser den enbart sprida död och lidande
De säger att den ska utveckla oss
Göra oss mer än simpla människor
Men jag ser den enbart reducera oss till viliga slavar
De säger att den ska få oss att bli bröder
Förinta all känsla av fiendskap
Men jag ser den enbart splittra vänner och familjer
Skapar ynkliga men akt blodiga strider
De säger att den är en kärlekens redskap
Men jag ser den enbart användas som ett hatets vapen
De säger att den sprider ljus och upplysning
Men jag ser den enbart förhindra utveckling
Försöker lönnmörda vetenskapen och konsten
De säger att den är helig
Men jag ser den enbart sprida oheligheten
De kallar den religion
Jag kallar den galenskap




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-19 20:49



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tror texten skulle kunna tjäna på att göra paus här och där, som att dela av den här och där, för en del läsare har svårt att dels läsa 'gyttrad text' och dels är textens innehåll 'tungt' i ämnet och förtjänar nog 'eftertanke' stundom. Annars känns den just tjänlig...
2021-05-19

  Staffan Nilsson

Oj! En mycket välskriven och vackert
formulerad sanning.


2021-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP