Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Morfars Remington


Mitt skrivande genom åren

Morfars Remington

från 1919 var min första

egna skrivmaskin, 

men min fars Olympia

den jag började skriva på

när jag var runt tolv.

 

Jag ville skriva roligt och originellt.

I tonåren fastnade jag därför

för Svenska MAD och HjälP,

och det var i den förra

Jag debuterade i offentligheten 

med en insändare på

Forum för Fårskallar.

Det gav mig ett rykte som en kul typ

och jag fick läsa upp

ett av mina verbala hopkok inför klassen.

 

Jag köpte en Remington reseskrivmaskin

i tvåan på gymnasiet och bytte den

till en Facit Privat något år efter.

 

När jag läste i Lund skaffade jag

en Olivetti med flera skrivkulor

och olika färgband.

Den lät som en skördetröska.

 

Numera skriver jag gärna

först för hand med bläck 

innan jag ordbehandlare med datorn.

 

Ibland på sommarens strand

skriver jag en haiku i sand.

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-20 06:59



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det sägs att 'människor som inte vet ursprung för sig själva och andra, inte heller vet hur något kan sluta'. Det kan vara en upplevelse att prova maskiner från en gången tid, exempelvis 'pre-dator'...
2021-05-20

  Larz Gustafsson VIP
Jag hade en Halda ett tag.
Facit har jag nog också haft.
Jag förbrukade några skrivmaskiner innan vi "blev med dator".

Kul att du nämner Svenska MAD.
Just i dag var jag inne på deras gästbok och lämnade en hälsning.
Men det var innan jag läste din text här.

Började läsa MAD på sjuttiotalet. En klasskamrat rekommenderade. Blev sedan en trogen lösnummerköpare i många år.
Många asgarv blev det.


2021-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP