Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se inte ner på mig, måne.


Se inte ner på mig, måne
Din höjd ger dig ingen rätt,
Att håna mig om natten,
På detta lysande sätt.

Tryck inte ner mig, måne
Din styrka gjorde mig svag,
Du tror att du äger världen,
Bara för att det inte är dag...

De säger att du lyser, måne
Men nej, du är inget att dyrka,
För trots att du är älskad, måne
Så är solen din dolda styrka.




Fri vers av Dead dreams living
Läst 554 gånger
Publicerad 2006-07-24 11:59



Bookmark and Share


  Nic
Mycket vackert och tänkvärt
Tänk vad denne månbugge sett mycket
och vad vore han utan solen....
jättebra
2006-10-21

  Lithia
Jättevacker!
Sista två raderna är fantastiska
2006-10-19

  Lollan_
åh, va bra skrivet! Rimmar fint och så :)
2006-07-24

  Freya
Jättebra! Jag gillade det där sista mest
" För trots att du är älskad, måne
Så är solen din dolda styrka."
2006-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Dead dreams living
Dead dreams living