Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardag

I fönsterglasets perspektiv
kan jag se vardagens folkliv
med typiska inslag.
Men också gators biltrafik,
en etablerad djurbutik,
med sitt kundunderlag.

Här saknas det storstadsmyller
som en annan utblick fyller
med rusningstiders jäkt.
Fjärran också från en miljö
med skog, och berg och blånad sjö
och friska vindars fläkt.

Jag ser några pensionärer
av olika karaktärer,
men ändå samma skrå.
De har levnadsmogna tankar,
ser sig omkring där de vankar
mot hemmets lugna vrå.

Inom parkeringsplatsens streck,
ryms parkerade bilars bleck
i skiftande kulör.
Ett gäng med en studsande boll
på väg mot ett lämpligt tillhåll
har ett mål som markör.

Stojande barn, hundar, en katt,
utsikten är rikt sammansatt
ur fönstrets perspektiv.
På gatulivets öppna scen,
strax utanför husfoajén,
ser jag dagens motiv




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-20 09:33



Bookmark and Share


  gretagreat
En vacker vardag! Sparas!
2021-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström