Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Utveckling.


Växten


Livet är den ögonblickliga ljusstyrkan
ända tills dödsmörkret tar över.
Fyra personer kommer och lyfter bärstolen.
Tar den till svärföräldrarnas hus.
Svärmor och svärsystrar
låter sina förbannelser regna.
Sedan kommer de eländiga utan hemgifte,
hjon och kastlösa, placerade längst bak.
Hårda spadar gräver graven.
Starka händer sänker ned kistan i jorden.
Vem lyssnar på själens rop?
Vem känner Herrens skrifter?
Vad som blivit sått i ringhet uppstår i härlighet.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-20 10:25



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
"De komma åter med jubel och bära sina kärvar!" (Psaltaren 126:6)
2021-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen