Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några snusförnuftiga strofer


KUNSKAP

Kunskap är en rörlig gel,
sammansatt av rätt och fel.
Kunskapen tar inte slut
och blir aldrig absolut.
Vetenskap är storebror,
sanning är dess kära mor.

Kunskapen om jordens form
följer nu en annan norm.
Hur man sätter hop en bil
är en särskild kunskapsfil.
Övertygelsen och tron
är en annan kunskapszon.

Kunskap är ju det man lär
genom olika besvär.
Kunskapen är allt man minns
utav alla ting som finns.
Kunskap har man om man får
visa hur man den förstår.

Livet är en kunskapsskatt.
Kunskapsrik betyder att
man har fattat att man fått
livet som en kunskapslott.
Visdom är all kunskaps lön
och ett livskunskapens krön.

















Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-21 14:42



Bookmark and Share


  Minkki VIP
prima, prima
2021-06-15

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Vackert rim om kunskapsbanken, know how som vet hur eller på svenska (för att veta hur) man kan inte bara skriva hur det känns när katten smäller svansen på låren.
2021-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP