Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bi po lär


kroppen vaknar långsamt till liv
men det är som att den aldrig sover
sömnen är ytlig nästintill konstgjord
solen vill så mycket medan jag vill inget

sinnet är alltid på aldrig av
förnimmelser tickar ständigt in 
scenarion bildar nya världar
det är aldrig tyst utan allting skriker

jag hittar ingen på- eller stoppknapp
det bara rullar på, in, över, igenom, förbi
i våg efter våg, tsunamieffekt
tiden rasslar genom löven, gräset, tiden

och jag har bara att följa
i med- och motgång
i nöd och lust
i mig finns bara mörker

ljuset i tunneln är för andra
jag läser blindskrift
blundar mot solen
idisslar tiden som obönhörligen

går mot noll






Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-20 15:45



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Ja, gillar den.
2021-05-21

  Kajan VIP
Svårt att skriva om tänker jag, men här blir det motsägelsefulla tydligt. Ett slags fångenskap framträder vid läsning.
2021-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP