Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

antideppflickvännen

Din antideppflickvän
tar timmar att välja film
för ömtålig för krig eller draman

Hetsäter godis
för att sedan räkna steg
ber dig säga att hon duger
och är vacker än

Hon jagas av tiden
tvättar sig i serum, salvor
som för att stanna den
går tillbaka till när ni träffades
vältrar i minnen

Du vistas i ett oupphörligt prat
för tystnaden skrämmer henne
och om du inte svarar
kommer frågor om vad som är fel

din antideppflickvän
brister ut i gråt
jagas av sina andetag
ber om betablockerare, lergigan
somnar i soffan
du kan inte väcka henne
tystnar larmen med en flaska vin

Din antideppflickvän
vill inte smitta dig
önskar hon var bättre
ber om tålamod
Handlar, tränar, stickar, tvättar
önskar att du lutar dig mot vänner
tar tid att tänka fritt
knyter upp handen

Din antideppflickvän
ber dig andas ut




Fri vers av erme
Läst 169 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-20 21:45



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Att läsa andras texter är intressant, en vän säger att det är som med tavlor, att inte försöka förstå, att bara ta in, låta verka, det finns ju ett före och efter. Att påstå att det går att göra något alls är att inte förändras, men alla upplevelser är ju i ett före och ett efter...
2022-03-08
  > Nästa text
< Föregående

erme
erme