Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utan jämförelse

anträder min aftonvandring

stigen har lett mej hit

känslan av det obegripligt större

fattas mej

 

tomhet

breder ut sig uppströms ådalen

jag dras till vattenbrynet

vilar huvudet på en tuva

blicken upp i himmelen

regisrerar en ryttlande rovfågel

jag absorberas av cirkelrörelsen

mina vaga tankeflisor virvlar

kläs av under himlens genomskinlighet

till ingenting alls

 

kisar istället ut över ån

snårvindor, älggräs, hundkäx

ett vildvuxet virrvarr

medvetandet kommer ikapp  

i härvan med växter

tankar blir vaggande ankor

på väg bortåt blanka åfåran

 

där lupinernas stänglar

glider över i glöd

får jag åter möte med tidens tick-tack

ur solnedgångens skärpedjup 

en glänta

en spricka

en glugg 

surrande löften i luften

en gnutta skapelse andas 

utan min medverkan

lyfts men faller mot jorden

från blånande till tiltans frågor

frönas förundrande groddar

till rötter i din jord 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-21 12:04



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Skriven kommentar kan möjligen avslöja att texten blivit läst, ber sannerligen så här om ursäkt för den möjliga 'fadäsen'.
2021-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg