Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KUNGAR AV DEN VILDA GRÄNSEN

När vi var kungar av den vilda gränsen

Men sågs som barn av bakgator och rännsten

När vi var solglittret från gamla Themsen

Vi gnistrade en stund och åkte hem sen

 

Folk tyckte att vi alla borde skämmas

Vi repade mod och lät oss inte hämmas

Och vissa kände att de måste skrämmas

Vi tog för mycket plats och måste klämmas

 

Vi var den vilda gränsens galna kungar

Fast vi betraktades som rännstensungar

Vi ville inte ha en hjältegloria

men vi var ändå med och skrev historia

 

 

LARZ GUSTAFSSON 21/5 2021

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 145 gånger
Publicerad 2021-05-21 14:52



Bookmark and Share


    C.
"Du talar om en svunnen tid, men väcker samtidigt nått nytt till liv."
Du väcker inte bara gamla minnen utan även gamla känslor till liv. Tack för din fina text.
2021-05-21

  stormengudrun VIP
Bravo Larz!!! :-)
2021-05-21

  Lottie Ålhed VIP
Många fina rim i texten. Och en helhetsbild av tiden då det begav sig.
”Vi ville inte ha en hjältegloria Men vi var ändå med och skrev historia” .Mycket bra.
2021-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP