Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är ju så det är.


Ateismen, en religion

Ateismen är världens största religion. Dess anhängare är oftast aggressiva och fanatiska. De tillåter inte att tanken på att det finns en Gud är en möjlighet. De tvingar i stort sett alla ämnen i skolorna att ha en icke Guds existens som grund för att lära ut saker. De har tagit fram en icke kristen konfirmation vars syfte inte är att tro på nåt, utan istället inte tro på kristus. Deras bemötande mot troende är oftast hånfulla och nervärderande, för att förödmjuka kristet troende som mindre förståndiga människor. I det offentliga livet får man inte nämna Gud i sin yrkesutövning, om man inte har specialtillstånd.

Ateismen, satanismen och islam är religioner som kommit till för att förneka och förhindra kristen tro.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-21 22:16



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Det är stor skillnad på religion och kyrkliga institutioner. Jag tror att många, som inte är anslutna till någon bestämd religiös institution ändå har någon sorts Gudsuppfattning. Själv har jag alltid tänkt att det finns en kraft som man t.ex. kan kalla Gud och det är den som alla religioner handlar om - religion är människans skapelse - ett försök att förstå och organisera människans existens i universum - en svår uppgift. Väldigt sorgligt med religiösa motsättningar och krig.
2021-06-30

  Peter G VIP
Tycker inte att man kan dra så hårda slutsatser som du gör här, även om din text ställer allt på sin spets på ett bra sätt, så tror jag inte att verkligheten är så svart och vit som du målar den här, mycket är ju vad man kan likna vid en gråsvart sörja snarare; de flesta är ju inte så hårt bundna varken vid sina religioner eller sina ickereligioner upplever jag.
Sedan finns det ju fundamentalister inom alla grupperingar och kanske är det dom som syns och hörs mest och därför också får stort utrymme, även om de knappast är i majoritet!

Bra skriven text i övrigt tycker jag, då du vågar sticka ut hakan i förhoppningen att få lite reaktioner runt detta ämne! (?)
2021-05-24

  Niliboy
Det finns ju också människor av god vilja, å allt är ju inte nattsvart i andra religioner!
2021-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP