Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar under Pingstaftonen


Skrivandets mening. ..?



När Ordet mist sin
känslas betydelse

Och blivit till endast
ett tekniskt avancerat
Kyligt hantverk

För vad bryr sig
de Ord om
som bara låtsats?

Och det är väl okej
med de Ord som haltar

Men ändå bär Känslans
värme inuti sig själv?


Och slippa läsa eleganta
Kallhamrade rader från
en egoistisk sinnad sprätt

Så välj (med)känslan
I dina ord och om det
vill sig väl

Så kan det även värma
en ensam frysande själ?









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-05-22 10:25



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En fin text som lever! Viljan att förmedla och dela med sig av mänskliga erfarenheter, går långt före grammatiska regler och versmått; sedan kan säkert mycket uttryckas inom ramarna för klassisk poesi, om man behärskar formerna.
2021-05-25

  Staffan Nilsson

Hantverk får mening i känslan och känslan kommer bäst till uttryck i gott hantverk.
Det ena kan inte vara utan det andra.

2021-05-24

  Sparvögat VIP
Kloka ord, att skriva med känsla och värme är viktigast...
2021-05-24

  soligajag_1 VIP
Den här tränger in i mitt djupaste inre med dina Ord . Den griper tag i en och känslorna spritter åt olika håll.

Det är som en tråd som spänns och kan brista när som helst.

Medkänsla och magi som tar trollstaven och sveper oss bort.

Bokmärkte denna !! Så bra!


2021-05-22

    Lena Staaf VIP
Ja, känslan är viktig i skrivandet. Men en sonett kan också vara väldigt vacker och jag kan beundra den som lyckas forma dikten på det sättet.
2021-05-22

  Kungskobran VIP
Ordens magi
kommer vi aldrig förbi
2021-05-22

  Briza media
Varma, tänkvärda tankar. Tack!
2021-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP