Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KLIMATHOTET

Coronasmittan, bombningarna, hatet
och orättvisorna på jordens rund
de ger mig sällan någon ledig stund.
Hur skall jag också hinna med klimatet?

Jag börjar ledas vid klimathotstjatet.
Det verkar inte heller finnas grund
för snacket om att jorden ej är sund.
Det kommer säkert ifrån PK-kalifatet.

Se, våren lockar mig i grönan lund!
Nu vill jag vila mig från domdagspratet
och ta mig en ordentlig samvetsblund.

Jag vill ej störas mer av Greta-gnatet
om det katastrofala resultatet.
Nu går jag ut i skogen med min hund!










Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-22 15:04



Bookmark and Share


  Minkki VIP
ibland behöver man verkligen inte bara det nyskapta ordet utan också själva samvetsblunden för att orka hugga i igen
2021-06-15

  SatansSon
DET ÄR BARA DET ATT GRETA HAR RÄTT.
2021-05-23

  Briza media
Igenkänning på den uppgivna känslan. Humor och ironi som här kan vara den välbehövliga distans som krävs ibland.
2021-05-22

  Monica Lindgren
Härlig dikt med humor bakom allvaret - och som vanligt formfulländad. (Kämpar med Alf Henriksons Verskonstens ABC!)
2021-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP