Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kungsörnen

Himlens konung har sin dagliga tur
Flyger genom molnen med vindarnas kraft
Hans ståtliga vingar skär genom luften
Deras mäktiga storlek tecken på hans höga självaktning
Ty bland molnen är han konung
Vars makt kan endast avundas av jordmarkens varelser
Men akt de har lärt sig att visa den högsta respekt
För ty han är självaste himlens konung
Hans skri skär sig genom himlens blå
Högt så att markvarelserna kan höra hans mäktiga närvaro
Och får de små jorddjuren att darra av dödlig skräck
Ty konungens buk är i sitt tommaste lag
Och hans hunger är lika mäktig som han själv
Hans ögon skär genom den självaste jorden
Får syn på det smådjur vars kött ska tillfredsställa hans hunger
Som en levande missil störtdyker han mot sitt arma byte
Och med kraft värdig gudarna slår han till
Hans klor vassa likt ökenkrigarnas svärd
Hans näbb ett evolutionens supervapen
Det arma djurets chans likt en primitiv bys chans mot den dundrande stormen
Men akt den ska vara belåten åt sitt öde
Ty dennes kött ska mäta konungen
Så att han kan styra sitt rike ännu en dag
Efter sin måltid återvänder konungen till sin tron
Samlar kraft inför morgondagen
Då när han ännu en gång kan beskåda sitt kungadöme
Från himlarnas höjd




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2021-05-22 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP