Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melankolin

Fångad i det själsliga mörkret
Är jag
Mina sinnen fördunklad av det svarta intet
Mina ögon förblindade av hjärtlöshetens visioner
Mina lemmar låsta av de formlösa kedjorna som dock innehav brytbarlös styrka
Min rygg pressad under ångsten och sorgens ändlösa tyngd
Min ungdomliga energi utsuget ur mig av mörkret likt myggans utsugning av det röda livet
Min styrka knäckt av världens bittra hat emot mig
Mitt hjärta krossad av depressionens iskalla järn
Drunknar i min inre avgrund
Där livlösheten har sin boning
Mina blinda ögon kan ej se en väg ut
Endast totalt mörker möter mig
Mitt inre ljus har övergivit mig
Kapitulerade inför den hjärtlösa världens mäktiga styrka
Och lämnade mig åt mitt expanderande mörker
Där hoppet har ej plats och där hoppet har lidit bitterhetens lönnmord




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2021-05-22 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP