Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Felfödd

Föddes jag försent?

Min rädsla att få med mig allt
gör att jag åker baklänges in i framtiden
ivrigt studerande det förflutna

Jag slukar dåtidens filmer ivrigt
insuper och skapar minnen av någon annan
Men det är ändå försent att leva om igen
för jag föddes försent
eller för tidigt?

Mina ord snubblar ut min mun
när de granskas av rädslan att bli dömd
av mina tidsdemoner som sitter domstol, jury och bödel

Jag känner min själs anakronism
som bor i fel tid i fel kropp
och pratar baklängesspråk

Jag vill bara väl
men det blir ibland fel
när viljan är större än sändarkapaciteten
och budskap förvanskas av sammanhangets brus

Och jag väntar väntar väntar
på nästa kapitel som inte är skrivet
kanske författaren har slut på idéer

Föddes jag för tidigt?

Tekniken som jag behöver
ska fungera utan fysiska hinder

Tankar känslor och behov
överförs telepatiskt
utan förvrängning av fysiska hinder

Fysiska tillkortakommanden jag ber
hållas till ett minimum
medan energiflöden blixtrar
över vakum mellan sändare
och mottagare

Drömmen hålls vid liv ännu
men saknar näring och syre
förtvinar i det hårdnande klimatet




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 127 gånger
Publicerad 2021-05-22 14:23



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Spännande introspektion av ett komplicerat men insiktsfullt diktjag.( Jag känner faktiskt igen mig i det här.) Undrar, om det inte är s k överkänsliga individer som upplever sådana här blockeringar... Väldigt bra formulerat!
Bedårande bild!
2021-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP