Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sakernas tillstånd bör hävas

en korp har landat på vårt frukostbord
ett skiljedon börjat röra sig genom vår klump av vardagslera

solen har börjat gå upp
bara för att belysa min arbetsyta

rutinens cirkel sen länge sluten kring min fot

ja, här har jag befunnit mig
nästan funnit mig tillrätta

detta är den verkliga faran.
sakernas tillstånd
och dess förmåga att förklä sig som sakernas naturliga tillstånd
detta.
är den verkliga faran.

därför
i min fantasis salar
ska tusen stolta körer stämma upp i sång
och rungande lovsjunga den enkla sanning som lyder:

ett beslut

och en skillnad

och livet blir något nytt.




Fri vers av textuellt
Läst 110 gånger
Publicerad 2021-05-22 16:55



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Då är du i gott sällskap.
Även Poe hade påhälsning.
Själv älskar jag korpar.
2021-05-22
  > Nästa text
< Föregående

textuellt