Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den socialdemokratiska segern

Segern firar sin stora dag
Jublar likt den vildaste stormen
Klappar och stampar med åskans kraft
För ty det stora valet har gått mot sin slut
Och det svenska folket har gjort sin visaste val
Tagit makten från de borliga satarna
Med endast sin röstkort som sitt vapen
Därmed den själlösa system som härjat vår nation
Har äntligen gått mot sin under
För att aldrig sörjas av det svenska folket
För ty de röda har segrat
Med visionen att återupprätta vår heder
Som ett folk av solidaritet och medmänsklighet
Aldrig mera ond korruption
Aldrig mera av den mörka kapitalismens ondska
För ty folket har gått segrande ut ur striden
Och Sverige kan ännu en gång bli den röda fanans utopi




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 93 gånger
Publicerad 2021-05-22 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP