Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesi som terapi


RÄDD OCH ENSAM

Ibland så känner man sig ensam, rädd
och inte alls så hurtig som man låter.
Det händer att man bryter samman, gråter
och rullar rastlös i sin kalla bädd.

Det verkar som om känslan gäller alla,
som är av någon mänsklig moder född,
att stundom känner man sig tvungen, nödd
att låta alla yttre masker falla.

Kanhända är det människans natur,
att veta när man hamnar under isen
och kunna veta varför, när och hur?

En tröst är ofta diktens fatabur,
som ger oss bilder för att mota krisen.
Vi slipper vara hjälplösa som djur.











Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-05-23 20:06



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Igenkänning! Bokmärker den!
2021-06-10

  Färdskrivaren VIP
Mycket bra dikt. Sonett genomsyrad liv och erfarenhet!!
2021-05-25

  Monica Lindgren
En skön centrallyrisk dikt. Ja, det är fint att kunna sätta ord på sina känslor och förmedla dem till andra - som på detta sätt får tröst: "Jag är inte ensam om att känna så här"...
2021-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP