Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jack

Jag ska fråga Jack hur hjulet ska tas av nu,
jag ska mejla Jack på morgonen klockan sju,
och vilken olja i vilket väder;
på långturer, vilka kläder?

Ja, jag ska fråga Jack,
såvida Jack inte är lack,
om gud inte finns,
om det är grummel i ögats lins

Jag utbringar ett fyrfaldigt tack,
vad gjorde jag förutan Jack!

Ja, jag ska fråga allvise Jack
om LP-skivan fått ett hack,
när jag inte förstår ett smack,
då ska jag fråga Jack

Och om olyckan i fjällen ligger på lur,
om jag i stormen har otur istället för tur,
då rådfrågar jag Holmérens Jack
genom telefonen i min bivack

Ja, jag utbringar ett fyrfaldigt tack,
vad gjorde jag förutan Jack!

Jag är gammal och snart förbi,
hör ödet skratta, hihihi!
Men på Västra Kvarngatan sitter Jack
bland sina cyklar och verktygsrack

Jack har svar för varenda kanack,
rätt hylsa för ordningsmakt och pack,
för varje kunskapstörst är Jack en mack,
ja, man blir gråtmild och ropar ack!

Vi utbringar ett fyrfaldigt tack,
vad gjorde vi förutan hedersmannen Jack!

För om Jack är det inget snack;
kundkrets från Dalai Lama till Donald Duck.
Han avstyr säkert Treks fula attack,
för Treks tanke är tunn och flack

Men om inget funkar bjuder vi Jack på arrak,
och gubbcykelpundarna försöker bjuda på tjack
Vi tror ändå Jack har i sitt låsta bankfack,
så han kan restaurera sin velocipedbarack

Ja, vi utbringar ett fyrfaldigt tack,
vad tusan gjorde vi förutan trollkarlen Jack!

På Nyköpings gator surrar folkdjupens snack:
Storfabrikantens potens matchar hästhagens valack,
så jag sveper om mig min gröna anorak
in på Västra Kvarngatan 26 för lite färskt taktiksnack

För stadens inofficielle borgmästare är Jack;
jag borde vara klädd i den finaste frack,
inte lufsig som Loco utan blank som Chirac;
nu startar vi för Jack hela stans hejarklack!

Ja, nu utbringar vi ett fyrfaldigt tack,
vad gjorde Nyköping förutan sin Jack!




Bunden vers (Rim) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-23 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP