Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#vårpoesi2021 Bidrag 3


Förändring (sonett)

 

jag går här i min majträdgård och tänker

med spadar ska här grävas ej med ord

mitt spadblad blottar daggmaskar som blänker

gör långa gångar luckrar upp all jord

 

 Nu börjar Jag med fåror för potatis

tar flåhackan till hjälp att bryta mark

ska nog få rotfrukterna nästan gratis

till grill och sill som njuts med en stor stark

 

en köksträdgård och ett par blomrabatter

vi färdigställer dock med skapligt slit

för ögonfröjd samt gommens välsmaks skatter

vi blandar plastsäcksjord med hönors skit

 

vet med mig att här att får vi jobba på

för att få fika lugnt i vår berså

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Per Rydberg
Läst 239 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-23 17:09



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Härlig vårtext som doftar jord, svett och tillfredsställelse!
2021-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg