Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
***L'origine Du Monde. Gustave Courbet.1866


Världens ursprung. ..***



Kvinnan har makt
eftersom hon föder
oss

Låt oss därför förminska
henne
och livmoders betydelse

Och låt henne bli pene
-trerad åter o åter igen

Med böljande sädesfält
som vajar för vinden

Försmutsad till ett hål
av hyndans åtrå

Så att hon varken tar
sig tid eller ton

Att ställa krav eller
börja bestämma män
-sklighetens vilkor

För det är i mannens
Värld hon tillhör

En dyrbar ägodel att
föda liv och mannens
plikt att förvalta. ..allt

Efter bästa osynliga
Förmåga.

Kvinnan som alltid
måste ha fotens stämpel
-tryck över sig

Annars fungerar det ju
inte som männen har
tänkt sig.

Annars fungerar det ju
bara inte. ..

Sen Mose stentavlor
och längre tillbaks än så

Annars fungerar det ju
inte. .. I Guds namn. Amen.




***
Till (s)vår F.poesi:bidrag X.

(Och flickorna i Afghanistan
överlever dagligdags. .. trots
sprängningar utanför skolor
och annan hatfylld mobbning.)









Övriga genrer (Drama/Dialog) av Sefarge VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-23 20:09



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Som i handmaids tale
2021-05-24

    Lena Staaf VIP
Här åskådliggör du de urgamla föreställningarna om kvinnors uppgift och plats. Ja, det är svårt att frigöra sig från det.
2021-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP