Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om livets samspel/ omarbetad text


Livets samspel


Skapandet kräver underhåll för att överleva
Samhällskroppen/människokroppen

När sjukdomsalstrande bakterier och
virus kommer in i människokroppen
startar försvarsmekanismen.

Om kroppen är försvagad och försvaret
inte fungerar tillförlitligt beroende på
naturliga nedbrytningsprocesser eller kroniska
sjukdomar så erövrar tex viruset och intar allt
större områden som till slut försvagar vitala organ.

Andningsorganen är livsviktiga för syretransport
där står den sista utposten. Nu är det bråttom innan
kollapsen är ett faktum! Kroppens försvar är besegrat.
Den konstgjorda lungan kopplas in och genom yttre
hjälp finns fortfarande en räddning!

Den inre sjukan/sjukdomen påverkar nu hela
samhällskroppen som försvagas!

De vitala delarna stannar plötsligt upp och näringstillförseln
avstannar! Kontakten mellan de livsviktiga näringarna går
på sparlåga. De olika systemen är beroende av varandra....
Sjuka människor skapar ett sjukt samhälle......Ett krig mellan
angripare och försvarare.

Människokroppen fungerar som en spegling på samhällskroppen!
De är ömsesidigt beroende av varandra!

När den ene av olika anledningar är försvagad påverkar den
helheten!

Vårdslöshet med resurserna och nedmonterat underhåll där man
inte haft tillräckligt skydd vid gränsen ger ett tydligt besked om
hur lätt negativa krafter tar sig in i både människo som samhällskropp!

Redan vid planering så måste skapandet ha en underhållsplan.
Det krävs också uppsikt över näringstillförseln så att inte giftiga
ämnen invaderar kroppen.
De yttre och inre gränserna måste ha sitt försvar intakt och vara
beredda på både virus och parasitangrepp!





















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-24 08:25



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och fundera på!
2021-05-26

  Kungskobran VIP
Vi har varit naiva och är det fortfarande

2021-05-24
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP