Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till nattens port

Mitt i det oerhörda
räknar vi poäng
samlar på meriter
ackumulerar kunskap
utan att förstå
om jag bara visste
hur jag ska förklara
att jag inget vet
inget kan bedöma
inget kan berätta
om det du inte vet
är jag lika dum
som du, kom inte hit
nej, inte hit och lyssna
på mina tomma ord
gå till nattens port
och gapa efter månen
förbli en olöst gåta
mitt i det oerhörda




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-03-30 09:53



Bookmark and Share


  Daphne VIP
Det är lite som att ju mer man vet desto mer vet man att man just inget vet. Gillar den!:)
2023-04-06

  Respons VIP
Väl formulerat! Jag känner så väl igen denna tanke av att trots vår ackumulerade kunskap så står vi förundrade och oförstående inför livets och naturens mysterier.
2023-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP