Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Balladen om K.F. Larssons snickerifabrik

Inuti det förflutnas fabriker
rullar hjulen alltjämt
med linor och band
ska vikterna skiftas
ödena riktas
och framtider sakta ta form
men skulle nu turen bli din
i levande livet att se
källan till dunket
larmet och gnisslet
då finner du nog att det kvittar
att mäster gått hem,
att bandet är av,
och bränslet sen länge är slut
för bulten, den tog,
och muttern, den satt,
finns inte en spricka i fogen
se, virket är gott,
ja - hyvlat med mått
inuti det förflutnas fabriker




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-16 15:38



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint om alla gamla fabriker och hyttor som förfaller och växer igen
2021-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP