Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i nuet

jag ser rymdfarkoster som flyger med folk
och som kan ta sig ifrån New York till Tokyo
snabbare än vad de kunde igår

i framtiden

jag ser en man som letar mat bland sopor
han ser lika trött ut som idag

i framtiden

jag ser datorer som finns inbyggda i armbandsur

jag ser en kvinna som är sönderstressad
av kärlek

någon har förbittrats av en väntan på en bättre morgondag
i framtiden

jag ser dominerande världsmakter
jag ser vår historieskrivning
som skyddar oss ifrån våra egna åsikter
våra egna skadliga gener
våra egna skadliga medborgare

i framtiden

jag ser ledare som utför sina arbeten omsorgsfullt
men jag ser dem

i framtiden

jag ser utgågna skor
jag ser självägande bostadsinnehavare
jag ser hyresjon

jag ser folk som skramlar för att betala hyran
jag ser någon som går till en pantbank
någon som säljer sig för några procent
av någon annans lön

framtiden är ljus
framtiden är mörk
framtiden tar inte slut
i framtiden




Fri vers av Jonjovan
Läst 544 gånger
Publicerad 2006-07-24 14:01



Bookmark and Share


    Notte
Vad sant Du skriver. Det är just detta som man måste öppna ögonen för, "i framtiden". Som alltid när Du skriver, jättefina texter och otroligt tänkvärda!
Pär
2006-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Jonjovan
Jonjovan