Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets gåva

Det vackraste som finns på denna jord
Är det som är ej av fast form
Varken gjord av kött och blod och sten och vind
Utan den är av formlöshetens avatar
Vi kan ej se det med det nakna ögat
Men akt kan vi känna det med hjärtats rytm
Vi kan ej ta det i våra armar
Men akt kan vi känna det varmt omfamna oss för vardag
Vi kan ej smaka den med vår rosa tunga
Men akt får den oss att uppleva den ljuvaste smaken
Vi kan ej höra den med det spärrade örat
Men akt kan vi höra dennes vackra sång i våra själar
Den ger oss den dyrbaraste gåvan som existerar
Men akt är den skandalöst underskattat
Av den bortskämda människan
Ty livets gåva är värd mer än guld och silver
Värdig vår fullaste vördnad och beundran
Ty du har blott ett liv
Och endast dåren
Föraktar den




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2021-05-24 17:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP