Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svenska arbetare

Arbetare av Sverige
Starka och stolta
Rakryggade och modiga
Nerver av stål
Lemmar av ekets virke
Ögon av glöd
Och hjärtan pumpande med vikingablod
Ger de inte sig för maktens hårda vindar
Som berg formade av hårdaste granit
Står de sida vid sida och vägrar kapitulera
Inför kapitalets allsmäktighet
Arma, smutsiga och svettiga
Men akt ändå evigt viljestarka och solidaritet
Deras svett och härdade händer
Har byggt upp den rika nationen
Ur deras slit har demokratin fötts ut ur orättvisans tyranni
Från deras blod så har utopin blivit till en verklighet
Och med slit, svett och blod försvarar de den svenska drömmen
Från det globaliserande kapitalets vildsinta härjningar




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-24 17:21



Bookmark and Share


  Niliboy
Arbetarna är värda allt, men en hyllning blir lätt svulstig!
2021-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP